Manifest

El projecte de l’Escola Can Montllor va nàixer el curs 2010-2011 a mans del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, per donar cabuda al gran nombre de famílies de la Zona 3 de Terrassa que demanaven l’Escola Roser Capdevila com a primera opció, però que en quedaven fora.

Però des d’un principi, l’Escola Can Montllor, ja ha nascut amb entrebancs i incerteses. I és que el centre s’ha vist ubicat lluny del seu barri i àmbit d’actuació, en un espai cedit per l’Ajuntament de Terrassa, adequat amb l’ajut de les famílies que hi duien els seus fills i filles. A més, es va passar de dues línies per curs al primer any, a una de sola al segon i al tercer. Aquest fet també ha jugat en contra de la pròpia escola, si tenim en compte que moltes famílies fan la preinscripció en un o altre centre segons les possibilitats d’aconseguir la plaça desitjada. I per últim, però no menys important, la mateixa fragilitat del projecte amb una escola sense edifici propi i el fantasma del seu possible tancament voleiant al voltant, tampoc ha aplanat el camí.

Però, tot i les grans dificultats i en tan sols tres anys, l’Escola Can Montllor ha esdevingut un centre de referència en l’àmbit educatiu. Ha desenvolupant i desenvolupa un gran paper integrador, amb un ensenyament innovador i de qualitat. Unes característiques que tenen el doble de valor analitzant totes les vicissituds que ha sofert.

I on rau la força d’aquest centre?

La força del centre rau en les pròpies famílies, el professorat i en el projecte educatiu de l’escola. Rau, especialment, en les avantatges que les seves famílies han pogut gaudir aquests anys. Elles, les famílies, ho han descrit com “un projecte innovador que trenca amb un model educatiu tradicional, desenvolupant metodologies i dinàmiques d’aula obertes i innovadores, centrades en els infants i les seves famílies”.  Els resultats viscuts i la força que han rebut de les mateixes dinàmiques, les han portat a defensar la seva escola i la seva manera d’educar amb una manera de lluita i reivindicació totalment lloables i exemplars. Famílies senceres han realitzat recollides de signatures, protestes, manifestacions, entrevistes amb responsables de totes les institucions i partits possibles.

La pròpia AMPA i les famílies del centre han estat un exemple d’unió, de treball, d’esforç, un exemple d’empenta i de “combat”, que a més d’un ens pot fer sentir orgullós per tan sols conèixer-los o compartir les seves peticions.

En un moment en què es cerca més que mai la innovació, l’esforç, la integració, el treball, els valors, la família (sigui del tipus que sigui) i tot allò que ens faci créixer com a país des de la qualitat, per què quan ho tenim a l’abast, ho volem “matar”?

La Xarxa d’entitats Amics i Amigues de Can Montllor manifestem:

– Atès que l’Escola Can Monllor ha estat considerada per experts en l’àmbit d’educació, com a un exemple a tenir en compte,

– Atès que la ratio d’alumnes en la zona 3 ha crescut en aquests anys, havent-hi tan sols una escola la que pugui assumir-ne el creixement sense massificacions i sense perjudicar-ne qualitat educativa dels altres centres existents,

– Atès que el tancament de l’Escola Can Montllor portaria a la creació d’aules bolet amb tota la precarització que això comporta; o en la dispersió dels alumnes en altres centres llunys de la seva zona,

Des de la xarxa d’entitats Amics i Amigues de Can Montllor demanem:

– La rectificació immediata al tancament de l’Escola Can Montllor.

– L’adequació amb mòduls prefabricats de l’Escola a la seva ubicació definitiva al barri de Les Arenes, La Grípia i Can Montllor.

– L’estudi del seu projecte educatiu per diversos experts, per tal de poder-lo desenvolupar o implantar-lo, si es creu necessari, en altres centres.

Amics i Amigues de Can Montllor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s